Árnyékolástechnika

A leghatékonyabb kültéri árnyékoló a redőny, mivel tökéletesen ellenáll az időjárás viszontagságainak valamint védi az ablakkeretet és külön hőszigetelést biztosít, továbbá megneheziti az illetéktelen behatolók dolgát.

Redőnyökből számos típust forgalmazunk:

Külsőtokos műanyag redőny

Hagyományos redőnyrendszer: Ezek a redőnyök szinterezett lemeztokkal készülnek, melyhez műanyag lefutósin tartozik. A redőnypalást ( redőnylécek ) műanyag tengelyre tekerednek fel. A műanyag ütközők a túlcsévélés Ellen védenek.

Új típusú redőnyrendszer: Ennél a típusnál a tengely forgását csapágy segíti, a lefutósin pedig gumibetétes , ezáltal csendesebb működést biztosít. A külső ütközőt rejtett ütköző váltja fel, így az alsó záróléc is betekeredik a tokba, így kevesebbet takar az ablakból. Az alumínium záróléc és tokoldalvég hosszú élettartalmat kölcsönöz a redőnynek. Az új típusú redőnynél lehetőség nyílik a szúnyoghálóval kombinált változatra is. Ennél a szerkezetnél külön-külön húzható a redőny és a háló, de közös tokba tekerednek. A műanyag redőnyöknél a tokszerkezet és lefutósin színe fehér vagy barna lehet a redőnyléc pedig fehér, krém, mogyoró, faeres, barna stb.

Alumíniumredőny: Cégünk a Németországi Heroal redőnyrendszereket forgalmazza. Ezek a redőnyök komplett alumínium szerkezetek, itt minden alkatrész alumínium, kivéve az acéltengelyeket. A redőnyléc belseje kiváló minősségű PU habbal van kitöltve, mely garantálja a stabilítást és hőszigetelést. A Heroal redőnyrendszerek íves és szögletes tokkal, valamint vakolható tokkal készülnek.A széles szinválaszték mellett Ral színskálából is tudjuk szinezni akár a tokot, akár a palástot.

A szúnyoghálóval való kombinálásra mindhárom típusnál Van lehetőség. Előnyei között említő a CLICKSTOP feltolásgátló, melyet csak az aluredőnyökbe tudunk beépíteni.Ez a szerkezet megnehezíti a nemkívánt látogató dolgát. A szögletes tokot javasoljuk, mikor a fallal egysíkba lehet beépíteni a redőnyt.

Az íves tok a ház dísze lehet mikor nem valósítható meg a falsíkba való beépítés. A vakolhatótokos kivitel családi házaknál talán a legjobb döntés lehet, mivel itt a redőnytokot a vakolat teljesen takarja, így a ház színébe teljesen beleolvad.

Ráépíthetőtokos

Az EXTE redőnyrendszerek alapanyaga szintén Németországból származik. Nyílászáró csere esetén illetve új építésű házaknál javasoljuk.Utolag nem beépíthető szerkezetek. Nagy előnye, hogy a nyílászáró fölé, nem elé szereljük, így nem takar sem a keret sem az üvegfelületből.

EXTE redőnynél két típust különböztetünk meg: Exte standard ráépített tokos redőnyrendszer erkélyajtók, Ablakok fölé egyaránt beépíthető, függetlenül a nyílászáró Anyagátol típusától. Statikailag tökéletesen illeszthetők Speciális rögzítőklipszek segítségével. A redőnytok szigetelőbetéttel van ellátva a tökéletes hő és hangszigetelés érdekében. A szerelőfedélhez a belső térben, szemből lehet hozzáférni:

Exte Expert A tok külső és belső vakolóél segítségével mind Két oldalon vakolható, Így akár 38 cm-es falvastagságig Bővíthető. A szerelőfedélhez itt is a belső oldalról lehet hozzáférni , de választható az alsó illetve szemből való nyitási Lehetőség is.A standard rendszernél megismert rögzítéstechnikán kívül acélból készült klipszekkel is rögzíthetjük a Sorolt vagy nagy fesztávolságú redőnyöket. Mindkét típusnál lehetőség van szúnyoghálóval való kombinálásra. Ebben az esetben természetesen a háló és a redőny egymástól függetlenül húzható.

PREMIER Roll-line árnyékolóiban ötvöződik a funkció és az esztétikum, mely az üzembiztos konstrukció és a kényelem összhangját biztosítja. A széles választék lehetővé teszi, hogy a redőny stílusában, anyagában és vezérlésében is illeszkedjen a nyílászárókhoz, a homlokzatokhoz, valamint az egyedi elképzelésekhez. Az árnyékoló rendszerek többszörös védelmet nyújtanak a külvilággal szemben:

  • Energiát takarítanak meg és fokozott biztonságot nyújtanak
  • Az integrált szúnyogháló kizárja a kellemetlenkedő rovarokat
  • A lamellák a nem kívánt külső fényt visszaverik vagy kellemesen szabályozzák azt

PREMIER Roll-line redőnycsalád termékkínálata alumínium és PVC lamellákkal is felszerelhető, elé- és föléépített minőségi redőnyrendszerekből áll (Kömmerling, Aluplast, Aluprof alapanyagú), melyek igény szerint akár vakolható kivitelben is készülhetnek. A teljes mértékben alumíniumból készült redőnyök kiemelt szintű biztonságot képviselnek.

A különféle rendszerek mozgatható, rugós (integrált), illetve fix (alumínium-, és műanyag keretes) rovarhálókkal is párosíthatók. Kényelmének, és biztonságának fokozása érdekében PREMIER Roll-line redőnycsalád termékei motoros mozgatással, egyedi kapcsolóval, távvezérléssel (Somfy, Becker típusú), vagy akár akadályfelismerő kivitelben is rendelhetők.

Az egyedi igényekhez alkalmazkodva a redőnyök biztonsági kivitelben, feltolás elleni retesszel és alsó acélmerevítővel is felszerelhetők. A PREMIER Roll-line árnyékolók több, tetszetős színben kaphatók.