Beltéri ajtók

Tomform beltéri ajtók

Egy jól megválasztott ajtó éppúgy meghatározza a lakás hangulatát, mint a bútorok. A belsőépítészetben igen kedvelt a fa, mert szép, sokoldalúan megmunkálható, kedvező tulajdonságokkal rendelkezik, s mindenekelőtt melegséget áraszt.

A Tomform fa beltéri ajtó több, mint egy ajtó – harmóniában van otthonával, bármilyen stílust kedvel.

Nemcsak a klasszikus, vidéki berendezésű otthonokba, hanem a modern enteriörökbe is bátran ajánljuk masszív ajtóinkat! Modern ajtónk megjelenését a speciális megmunkálásnak és a letisztult formáknak köszönheti.

Tomform beltéri ajtó általános műszaki leírása:

Alapanyag: rétegragasztott borovi fenyő, vörös fenyő, meranti, tölgy toldásmentes kivitelben

Profil: 44 mm

Szerkezet: utólag beépíthető tok (UTH) lekerekített éllel, 100-500 mm tokszélességgel + ajtólap, küszöb nélkül (küszöb felár ellenében rendelhető)

Felületkezelés: Milesi vizesbázisú felületkezelő rendszer magasnyomású technológiával, bútorminőségű felülettel

Üvegezés: 4 mm csincsilla, fatörzs üvegezés bronz vagy fehér színben (felár ellenében savmart üveg)
Vasalatrendszer: Euro-Elzett Midi7 zár, 3 db Otlav 3D állítható pánt (extrák: takarósapkák, WC zár)
Tömítés: zártcellás gumitömítés a termékhez igazodó színben
Kilincs: választható felár ellenében
Méret: 700-1100/2100/100-500 + egyedi
Nyitásmód: nyíló, középenfelnyíló, toló
Nyitásirány: balos, jobbos

Praktikus megoldások

Mind felújításnál, mind az új épületeknél ideális megoldás a Tomform beltéri ajtócsalád, mivel tokszerkezete utólag beépítető. Szinte, mint bútordarabot vihetjük be otthonunkba a nagyobb piszokkal járó építési, felújítási munkálatok végeztével.

Egyszerű beépítés, csendes csukódás

Az utólag szerelhetőséget a tokszerkezet kialakítása biztosítja. Az ajtótok egyik oldalán fix borítást kap – ezen az oldalon találhatóak a 3D-s pántok, az ajtószárny, a tömítés -, másik oldalon pedig a beépítés után felszerelhető és állítható borítást, melyet igen egyszerű a falhoz igazítani. A tokok legtöbbször 100-120 mm vastagságban készülnek, lekerekített éllel. Természetese lehetőség van egyedi méretű, díszítésű tokok rendelésére is. A 250 mm-nél szélesebb falvastagság esetén a belső ajtó mélybélést kap, mely általában megegyezik a választott ajtó mintázatával, igen esztétikus megjelenést és védelmet nyújtva. A tokban található gumitömítés biztosítja a koppanásmentes, szinte légáramlásmentes záródást.

Akadálymentes átjárás

Ajtóinkat küszöb nélkül kínáljuk, de természetesen van lehetőség küszöb beépítésére is. Akik szeretnék a helységet teljesen légmentesen lezárni, de nem szeretnének a fix küszöbben botladozni, azoknak az automata küszöböt ajánljuk megoldásként. Ebben az esetben a küszöb az ajtószárny aljába van beépítve, szinte láthatatlanul, az ajtó becsukásakor azonban automatikusan lezár.

Kilincskavalkád

A kilincs a belső ajtón olyan, mint bútoron a fogantyú. Lám, egy kis apró részlettel milyen különlegessé tehetjük otthonunkat! A belső ajtók általában normál, kulcsos zárral szereltek. Kulcslyukas (BB) kilincsre van szükség ebben az esetben. Lehetőség van speciális toalett zár rendelésére is (pl.: fürdőszobára), ilyenkor fordítógombos kilincsre van szükség. (WC) Ez igen hasznos, mert ilyenkor belülről kulcs nélkül tudjuk zárni a helységet. Biztonságos is, mert veszély esetén kívülről egy érme segítségével könnyen nyitható marad az ajtó.

Bútorminőségű felület

A beltéri szerkezetek másfajta védelmet kívánnak, mint a napsugárzásnak, esőnek kitett kültéri nyílászárók. A beltéri ajtók ezért speciális, magas kopásállóságú, bútorminőségű felületet kapnak. A színek megegyeznek a kültéri termékeknél használt színkatalógus színeivel, így könnyen összehangolhatjuk a többi nyílászáróval, fafelülettel. A selymes felület lehetővé teszi a könnyű tisztán tartást.

Beltéri szerkezetek, nyitásmódok

Szélfogóra, tolóajtóra, vagy egyszerűen átjáró keretre van szüksége? Funkciójától függően többféle megoldásra is nyitottak vagyunk!

Beltéri tolóajtó Igen praktikus, ha nincs helyünk az ajtószárnyak nyitásához, vagy egyszerűen csak egy stílusos megoldást keresünk. Nagyon szép lehet például nappali, ebédlő elválasztásánál a hatalmas, díszüveges beltéri tolóajtó, mely két szárnyú változatban is készülhet. A tolóajtó lehet falba süllyeszthető, vagy fal előtt futó. A szárnyak minden esetben felső sínvezetést kapnak, így biztosítva az akadálymentes közlekedést. Átjárókeret Praktikus megoldás, ha védeni szeretné a fal éleit, mert a falkáván körbefutó falborítás nemcsak véd, hanem igen dekoratív látványt is nyújt. Egyedi lehetőségek Lehetőség van egyedi méretben, oldalvilágítóval, felülvilágítóval rendelni a beltéri termékeket.